Praktijk | Dieren Kliniek Meppel (2024)

Dierenkliniek Meppel is een moderne kliniek waar de individuele zorg voor het dier centraal staat. We richten ons volledig op hond, kat, konijn en kleine knaagdieren.

De kliniek is met de auto goed bereikbaar vanaf A28 en A32 en u kunt gratis parkeren achter de praktijk. Wij ontvangen veel cliënten uit omgeving Meppel, zoals Ruinerwold, Ruinen, Koekange, Nijeveen, Havelte. Maar ook uit de kop van Overijssel zoals Staphorst, Blokzijl, Vollenhove, Sint Jansklooster, Zwartsluis, Zwolle en Giethoorn.

Dierenkliniek Meppel is een moderne praktijk met gasnarcose, compleet laboratorium, digitale röntgen, in-huis bloedonderzoek en geavanceerde operatie-apparatuur voor kijkoperaties.

Naast de basisbehandelingen zoals entingen en gezondheidscontroles, kunnen bij ons ook ingewikkelde operaties en onderzoeken uitgevoerd worden. Ook fokkers kunnen bij ons terecht voor begeleiding bij het bepalen van het juiste dekmoment en gezondheidsscreening zoals het maken van officiële HD/ED röntgenfoto’s.

Er is in het bijzonder erg veel ervaring met het uitvoeren van de laparoscopische sterilisatie (kijkoperatie), de gouden standaard voor steriliseren van de teefjes vanaf 10kg.

In onze dierenkliniek kunnen dieren opgenomen worden voor infuus en intensieve zorg. Er wordt dan dag en nacht voor de dieren gezorgd door het hele team. Bij afwezigheid van het team is er camera bewaking. Zo kunnen we uw huisdier 24 uur per dag observeren.

We behandelen uw huisdier uitsluitend op afspraak. Een afspraak is zo gemaakt via 0522-745006, info@dkmeppel.nl, of via de online agenda op de website.

Ons Team

Praktijk | Dieren Kliniek Meppel (1)

Dierenarts
Liesbeth van Ditshuizen

Lees meer

Liesbeth van Ditshuizen

Als kind was ik altijd met dieren bezig. Bij de boeren in onze buurt (Havelte) mocht ik paardrijden en hielp ik af en toe met de koeien. Thuis hadden we altijd boxers. Mijn eigen hond Anja, kreeg ik toen ik zelf nog maar net kon lopen. Op bijna al mijn kinderfoto's sta ik samen met die hond. Toen Anja 10 jaar was werd ze erg ziek en moesten we haar in laten slapen. Ik was ontroostbaar. Mijn moeder zei, "later word jij zo slim, dat je honden beter kan maken". Dat ben ik nooit vergeten! Na 6 jaar hard werken op het VWO werd ik beloond kon ik in '93 beginnen met de studie Diergeneeskunde.

Voor één diersoort kiezen dat kon ik toen niet. Ik kwam na mijn afstuderen in 2000 terecht bij de gemengde praktijk in Staphorst. Daar heb ervaring opgedaan met koeien, paarden, honden, katten en kleine knagers. Maar ook met rare diersoorten zoals kangaroes, alpaca's, minivarkens en zelfs zebra's! Uiteindelijk maakt de diersoort niet zoveel uit. Diergeneeskunde blijkt vooral mensenwerk te zijn. Ik vind het belangrijk om in normale taal uit te kunnen leggen aan de eigenaar wat er aan de hand is met hun dier. Samen overleggen we hoe we het gaan aanpakken.

Werken in een nieuwe kliniek aan het Zuideinde in ‘mijn' Meppel is een droom die uitkomt. Hier om de hoek zat ik op school en ik heb samen met mijn ouders nog een paar jaar in het park gewoond. Ik weet nog dat ik voor mijn eerste anatomie examen in Utrecht, ziek was van de zenuwen. Mijn moeder is toen naar Apotheek Zuideinde gefietst voor medicijnen. Een leuk toeval. Het examen heb ik uiteraard gehaald! De locatie is prachtig en helemaal geschikt gemaakt voor de gezelschapsdieren.

Ik laat het u graag een keer zien bij Dierenkliniek Meppel!

Lees meer

Mijn naam is Marjan de Vos. Ik ben in 1993 geboren in Ruinerwold, waar ik tot mijn 18e jaar ben opgegroeid.

Al vanaf dat ik kon praten, heb ik gezegd: "Ik word later dierenarts." Toen mijn middelbare schooltijd in Meppel er op zat, werd ik ingeloot voor de studie diergeneeskunde in Utrecht.

In 2018 ben ik afgestudeerd als dierenarts en heb ik 2 jaar mogen werken in hartje Drenthe en ben toen weer terug verhuisd van Utrecht naar Ruinerwold. Sinds afgelopen jaar (2020) werk ik met veel plezier bij Dierenkliniek Meppel!

Naast mijn werk, ben ik druk met mijn eigen beestenboel thuis en stap ik geregeld op het paard om samen te trainen.

Tot ziens in de dierenkliniek!

Praktijk | Dieren Kliniek Meppel (3)

Dierenarts
Leonie Olthof

Lees meer

Mijn naam is Leonie Olthof.

In 2012 studeerde ik af als dierenarts gezelschapsdieren, nadat ook ik al van kleins af aan de droom koesterde om dierenarts te worden. Na een vijftal jaren in een algemene gezelschapsdierenpraktijk te hebben gewerkt kwam ik terecht in een kliniek die zich enkel richtte op katten. Daar heb ik veel geleerd over deze eigengereide diersoort en specifieke kattenkennis opgedaan. Dat wil zeker niet zeggen dat ik andere dieren niet leuk vind. Integendeel zelfs, ik begon ze te missen! Daarom vind ik het ook zo fijn om een nieuwe uitdaging aan te gaan bij Dierenkliniek Meppel.

Samen met mijn man en onze twee zoons woon ik in Zwolle. Mijn vrije tijd spendeer ik veelal aan mijn kinderen, maar ik hou ook erg van afspreken met vriendinnen en het bakken én opeten van zoetigheid.
Realistische diergeneeskunde en de praktische haalbaarheid van een behandeling staan mij op het lijf geschreven. Ik neem u als eigenaar heel graag mee in de besluitvorming.

Tot ziens in de spreekkamer!

Praktijk | Dieren Kliniek Meppel (4)

Paraveterinair
Anne Schoenmakers

Lees meer

Mijn naam is Anne Schoenmakers.

Sinds juni 2015 werk ik bij Dierenkliniek Meppel.
Naast het werk als paraveterinair ben ik in mijn vrije tijd veel te vinden bij mijn Fjordenpaard Do en train ik Crossfit. Mijn huisje deel ik met konijnen (Caya & Olav) en katten (Pleun & Poef).

Paraveterinair
Steef Heide

Lees meer

Mijn naam is Steef Heide,

In 2016 ben ik begonnen met de opleiding dierverzorging om vervolgens in te stromen in het 3e jaar van paraveterinair.

Sinds 2018 werk ik bij Dierenkliniek Meppel. Begonnen als stagiair, later als oproepkracht en nu als vaste medewerker.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om met vrienden af te spreken, en af en toe eens te gamen. Daarnaast ben ik ook nog druk met mijn eigen dieren thuis, daar heb ik een hond, 2 katten en kippen.

Tot ziens in de dierenkliniek!

Praktijk | Dieren Kliniek Meppel (6)

Paraveterinair
Ilse Huls

Lees meer

Mijn naam is Ilse Huls. In juni 2022 heb ik mijn diploma voor paraveterinair gehaald. Na eerst nog bij een andere praktijk te hebben gewerkt, ben ik vanaf november 2022 begonnen bij Dierenkliniek Meppel.

Naast het werken doe ik graag leuke dingen met familie of vrienden. Eerder reed ik altijd graag paard en als huisdieren heb ik 2 cavia’s.

Graag tot ziens in de praktijk!

Praktijk | Dieren Kliniek Meppel (7)

Paraveterinair
Marijke Kroon

Lees meer

Mijn naam is Marijke Kroon.

In april 2024 heb ik mijn diploma als paraveterinair behaald!
Na mijn stage hier bij dierenkliniek Meppel ben ik begonnen met werken hier op de praktijk.

Naast het werken als paraveterinair doe ik graag leuke dingen met vrienden. En ben ik veel bezig met mijn eigen dieren thuis.

Tot ziens op de praktijk!

Praktijk | Dieren Kliniek Meppel (8)

Paraveterinair in opleiding
Milan Trompetter

Lees meer

Hi, mijn naam is Milan Trompetter

Ik zit in het vierde jaar van de opleiding Paraveterinair.

Van maandag 13 mei t/m vrijdag 05 juli loop ik stage bij Dierenkliniek Meppel.

Hallo mijn naam is Verena Zeinstra,

In 2021 heb ik mijn paraveteriniar diploma behaald en ben ik begonnen met werken.
Na een aantal jaar ervaring opgedaan te hebben ben ik in november 2022 begonnen met werken bij Dierenkliniek Meppel.

Naast het werken in de kliniek ben ik ook vaak te vinden bij mijn paard en hou ik er van om in mijn vrije tijd leuke dingen te doen met mijn vriend en vrienden.
Zelf ben ik trotse eigenaar van een Friese Stabij en heb ik het liefst veel dieren om mij heen. Klanten en hun dieren helpen doe ik dan ook graag!

Ik hoop u graag te zien in de praktijk!

Mijn naam is Steef Heide,

In 2016 ben ik begonnen met de opleiding dierverzorging om vervolgens in te stromen in het 3e jaar van paraveterinair.

Sinds 2018 werk ik bij Dierenkliniek Meppel. Begonnen als stagiair, later als oproepkracht en nu als vaste medewerker.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om met vrienden af te spreken, en af en toe eens te gamen. Daarnaast ben ik ook nog druk met mijn eigen dieren thuis, daar heb ik een hond, 2 katten en kippen.

Tot ziens in de dierenkliniek!

Mijn naam is Noa. Sinds juni 2021 werk ik bij dierenkliniek Meppel als paraveterinair. Ik ben na mijn stage hier blijven hangen en werk nu vooral in de vakanties als oproepkracht. Ik vind het werk als paraveterinair erg leuk, omdat elke dag weer anders is en je raakt nooit uitgeleerd.

De combinatie van werken met mensen en dieren past ook goed bij mij. Naast mijn baantje bij dierenkliniek Meppel ben ik veel bezig met mijn dieren thuis. We hebben paarden, katten en een hond die natuurlijk ook verzorging nodig hebben. Verder ben ik vaak te vinden in de sportschool en drink ik graag een drankje met mijn vriendinnen in de stad.

Mijn naam is Verena Zielstra.

Volgt

Graag tot ziens in de kliniek!

Praktijk | Dieren Kliniek Meppel (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Francesca Jacobs Ret

Last Updated:

Views: 6561

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Francesca Jacobs Ret

Birthday: 1996-12-09

Address: Apt. 141 1406 Mitch Summit, New Teganshire, UT 82655-0699

Phone: +2296092334654

Job: Technology Architect

Hobby: Snowboarding, Scouting, Foreign language learning, Dowsing, Baton twirling, Sculpting, Cabaret

Introduction: My name is Francesca Jacobs Ret, I am a innocent, super, beautiful, charming, lucky, gentle, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.